5 huippuvinkkiä, kun aloitat uudessa työpaikassa

5 huippuvinkkiä, kun aloitat uudessa työpaikassa

Aloittaminen uudessa työpaikassa on yksinkertaisesti….

Kamalaa.

Et ikinä tiedä, millaisiin tilanteisiin kollegoidesi kanssa joudut. Et myöskään tiedä onko pomosi intohimoinen johtaja vai kusipäinen-persläpi-orjapiiskuri. Luulisi, että ensimmäiseen työpäivään ei voi millään tavalla valmistautua etukäteen, mutta siinä olet väärässä! Näillä viidellä supervinkillä, olet pomon lellikki, joka paikan höylä ja työkaverisi tulevat muistamaan koko nimesi.

 

1. Älä pelkää kysyä apua

Jokainen on keltanokka jossain vaiheessa työuraansa. Voit siis surutta vaivata työkavereitasi, he ovat ymmärtäväisempiä ja auttavaisempia kuin luulisit. On paljon parempi kysyä ja VARMISTAA, että olet toimimassa oikein kuin että menisit perse edellä puuhun ja selittelet jälkeenpäin, ettet tiennyt. Lisäksi kysymysten esittäminen antaa sinusta hyvän ensivaikutelman, sillä osoitat uteliaisuutesi ja kiinnostuksesi työtäsi  ja alaa kohtaan!

 

2. Mene töihin ajoissa ja ole töissä myöhään

Olisi melkein parempi kuin et poistuisi töistä ollenkaan ensimmäisellä viikolla. Anna muille toimistolla vaikutelma, että juuri sinulla on vakain ja vahvin työmoraali ollessasi paikalla jopa silloin kun muut saapuvat tai poistuvat. Ensimmäisellä viikolla ei pitäisi olla aikaa, jolloin olisit jossakin muualla kuin työpisteelläsi. Pasko vaikka ämpäriin työpisteelläsi, mutta älä poistu! Peitä myös paskanhaju vahvalla hajuvedellä. Kasvosi pitää olla muiden työläisten ensimmäinen ja viimeinen asia, jonka he näkevät päivällä ja joka jää kummittelemaan heitä kauheimmissa painajaisissaan.

 

3. Pukeudu työhön, jonka haluat äläkä työhön, jossa olet

Jos saavut joka päivä töihin samoissa tylsissä vaatteissasi, muut alkavat kokemaan olonsa mukavaksi ja tottuvat asemaasi. EI! Ole urakehityksesi näköinen! Pukeudu kuin vaatteissasi lukisi ”Minun arvoni on suurempi kuin nykyinen työpestini”. Pue jotain räväkkää. Pue jotain sellaista, joka sanoo ”Minä ansaitsen Saulin työn. Saulille potkut”. Älä kuitenkaan teetätä vaatteita sellaisella tekstillä.

 

4. Järjestä sosiaalinen tapahtuma työkavereillesi muodostaaksesi vahvoja suhteita

Yhteistyö työtovereiden kanssa on tärkeintä työtä. He tukevat sinua, kun et itse osaa. He myös pelastavat sinut, kun mokaat. Tee rentoja yhteisiä suunnitelmia ja tutustu heihin casuaalisti. Huomaat hyvin nopeasti asemasi muutoksen työpaikallasi!

 

5. Sinnittele, kunnes työpaikalla on uusi keltanokka!

SAMAN TIEN, kun työpaikallesi saapuu uusi työtekijä, sinä lakkaat olemasta kahvitaukojen puheenaihe eli ”surkea idiootti, joka ei tajua mistään mitään” ja muutut ”kokeneeksi veteraaniksi, josta todellakin kannattaa ottaa oppia”. Sinnittele! Pian sinä voit nauttia ja nauraa, kun joku muu saa keltanokan viitan harteilleensa!

 

Tykkäsitkö postauksesta? Lue myös: Nuori työnhakija? Näin sinulle valehdellaan rekrytointiprosessissa

 

Coming Soon
Stressatko uudessa työpestissäsi?
Stressatko uudessa työpestissäsi?
Stressatko uudessa työpestissäsi?

putkiaivo

Tervetuloa Suomen suosituimmalle miesten lifestyle-sivustolle. Täällä miesten olohuoneessa voit olla täysin oma itsesi ja osallistua pukukoppi-keskusteluihimme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.